Overslaan en naar de inhoud gaan

Eutonie

Ontdek eutonie tijdens een gratis kennismakingssessie (doe-sessie)
                                                  
Eutonie betekent letterlijk ‘juiste spanning’. Het is een lichaamspedagogie die je fijnzinniger leert luisteren naar je lichaam, waardoor je beter zorg leert te dragen voor je gezondheid. Het helpt het zelfherstellend vermogen van je lichaam te stimuleren, waardoor de pijnbeleving verandert. Je voelt je eigen lichaamssignalen, ritme en grenzen beter en sneller aan en wint aan fysieke en mentale draagkracht en standvastigheid.
 

Herwin de voeling met je lichaam
Als we de steun van het skelet niet ten volle benutten, neemt de spierkracht het over, waardoor het spierstelstel wordt belast. Hierdoor is het mogelijk dat er op termijn vermoeidheid en andere lichaamsklachten ontstaan. Via eutonie leer je spierspanningen loslaten en te ontspannen, waardoor je bijvoorbeeld beter kan omgaan met pijn. Tijdens de sessies oefen je op een rustig tempo bewegings- en houdingsoefeningen die van pas komen in het dagelijks leven. Er wordt rekening gehouden met eventuele lichamelijke beperkingen of blessures. Lenig of fit zijn is dus geen vereiste.


Eutonie is nuttig als je:

  • gezond en actief wil blijven
  • soepel oud wil worden
  • chronische pijn hebt
  • stress, angst of burn-out klachten hebt en rust zoekt
  • moeitelozer wil zitten, staan en gaan.


Eutonie is erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie.

 

Waar en wanneer kan je terecht?

Well2DAY-centra: 

  • Antwerpen, Amerikalei 110: zaterdag 14.12.2019 van 10 tot 12 uur. Reeds volzet, maar het is mogelijk om je in te schrijven op de wachtlijst.
                                                 

 

* Om onze infosessies gratis aan te blijven bieden, rekenen wij op jouw aanwezigheid. Indien je niet aanwezig kan zijn, gelieve minimum 24 uur op voorhand te verwittigen. Bij afwezigheid zonder verwittiging vooraf zal er een administratieve kost van 15 euro worden aangerekend.

“Het eigen lichaam is het beste gezondheidssysteem dat we hebben, als we tenminste weten hoe we ernaar moeten luisteren.”

Christiane Northrup

Locaties in uw buurt