zomerse zorg voor je voeten

30 mei 2018

zomerse zorg voor je voeten

30 mei 2018

Het mooie weer kan gevolgen hebben voor onze voeten, na een hele winter verstopt te zijn in warme sokken en schoenen. Geef je voeten daarom nu wat extra aandacht:

  • In de zomer is de huid van je voeten vaak droog. Droog je voeten na het zwemmen of wassen goed af en breng een vochtinbrengende crème aan over de volledige oppervlakte van de voet en tussen je tenen.
  • Verwijder dode huidcellen met een voetrasp of een zachte scrub.
  • Open schoenen zorgen voor wrijving aan de hiel, waardoor je huid uitdroogt. Slippers zorgen ervoor dat je je tenen spreidt om je slipper aan te houden, waardoor je meer kans loopt op hamertenen. Kies bij voorkeur dus voor een stevige sandaal met een riem achteraan.
  • Wil je je nagels opfraaien met nagellak? De ideale lakbeurt bestaat uit 4 lagen: een base coat (om verkleuren van de nagelplaat te voorkomen), 2 lagen kleur en een top coat (om je lak te verstevigen).

Kan je je voeten moeilijk zelf verzorgen? Bij onze pedicures zijn je voeten in goede handen. Je betaalt in de Well2DAY-centra slechts 13 euro per consultatie (i.p.v. 22 euro).

Tip: in de Well2DAY-shop vind je Zarqa-producten die specifiek bedoeld zijn voor voetverzorging: balsem, crème, voetenbad …