Film ‘Tot in den draai’ + nabespreking

“Verlies verwerken is niet loslaten. Het is anders leren vasthouden. In de herinnering in plaats van in de werkelijkheid.” – Manu Keirse

Tot in den draai: een documentaire over leven met het einde in zicht
In samenwerking met S-Plus

‘Tot in den draai’ is een aangrijpende film die je even doet stilstaan bij de eindigheid van het leven en je uitnodigt het bewuster te omarmen. Zes palliatieve patiënten vertellen elk hun moedig verhaal. Wat houdt hen het meest bezig in deze beslissende fase? We krijgen voeling met hun angst, hoop, twijfel, verdriet en verlangens, maar bovenal met hun echtheid.

We organiseren voorstellingen in zaal Permeke (Antwerpen) en in de Well2DAY-centra:

 

  • Filmvoorstelling met nabespreking door prof. Dr. Em. Manu Keirse, de specialist op het vlak van rouwverwerking, en Jacinta De Roeck, voorzitter van LEIF Antwerpen en specialist in ethische thema’s zoals euthanasie, palliatieve zorgen en de wet op de patiëntenrechten.

Je kan bij standen van onder andere LEIF, HuisvandeMens, Palliatieve Hulpverlening Antwerpen, Expertisecentrum Dementie, Recht op waardig sterven … terecht met vragen en voor meer informatie over hun werking.

Donderdag 13/09/2018 van 14 tot 17 uur in zaal Permeke, De Concinkplein 25-26 2060 Antwerpen

 

  • Filmvoorstellingen in de Well2DAY-centra, met een nabespreking door onze collega’s van S-Plus, waarbij de nadruk ligt op de administratieve kant en de regelgeving van een waardig levenseinde:
Antwerpen   Reeds volzet
Herentals   Zaterdag 01/12/2018
Mechelen   Reeds volzet
Turnhout   Zaterdag 15/12/2018

Telkens van 14 tot 16 uur

 

Prijs

Gratis, maar je moet vooraf inschrijven.

Inschrijven of meer info?
T 03 285 46 32
E
weetsteedsmeer@devoorzorg.be
W
www.devoorzorg.be/weetsteedsmeer